جاوا اسکریپت چیست؛ ۴ فریم ورک محبوب آن

sf3 - جاوا اسکریپت چیست؛ ۴ فریم ورک محبوب آن

جاوا اسکریپت چیست. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری پویا است. سبک وزن است و بیشتر به عنوان بخشی از صفحات وب مورد استفاده قرار می‌گیرد، که اجرای آن به اسکریپت سمت سرویس گیرنده اجازه می‌دهد تا با کاربر تعامل داشته باشد و صفحات پویا ایجاد کند. جاوا اسکریپت چیست. به طور خلاصه جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده با قابلیت‌های شی گرا است. در این مقاله به شما خواهیم گفت جاوا اسکریپت یا Javascript چیست و در ادامه با فریمورک‌های آن آشنا خواهیم شد.

جاوا اسکریپت یا Javascript چیست؟

sf1 - جاوا اسکریپت چیست؛ ۴ فریم ورک محبوب آن

JavaScript یک زبان برنامه نویسی سبک وزن است که توسعه دهندگان وب معمولاً از آن برای ایجاد تعاملات پویاتر در هنگام توسعه صفحات وب، برنامه‌ها، سرورها و یا حتی بازی‌ها استفاده می‌کنند.

توسعه دهندگان در طراحی پورتال سازمانی معمولاً از جاوا اسکریپت در کنار HTML و CSS استفاده می‌کنند. زبان برنامه نویسی در قالب بندی عناصر HTML با CSS به خوبی کار می‌کند. با این حال، جاوا اسکریپت همچنان تعامل کاربر را در فروشگاه ساز و انواع سایت های تجاری و اداری و سایت ساز حفظ می‌کند، کاری که CSS به تنهایی نمی‌تواند انجام دهد.

شی گرایی در جاوا اسکریپت به چه معنی است؟

جاوا اسکریپت یک زبان قدرتمند است، اما یک زبان برنامه نویسی OO نیست. یک زبان برنامه نویسی OO باید دارای اشیاء، روش، ویژگی، کلاس‌ها، کپسوله سازی، تجمع، وراثت و چندشکلی باشد. شما می‌توانید همه این نکات را در زبان‌های شی گرا پیاده سازی کنید، اما جاوا اسکریپت آنها را ندارد.

جاوا اسکریپت یک زبان شی گرا مبتنی بر کلاس نیست. اما هنوز راه‌هایی برای استفاده از برنامه نویسی شی گرا (OOP) داردبه طور دقیق تر، جاوا اسکریپت یک زبان شی گرا مبتنی بر نمونه اولیه است، به این معنی که کلاس ندارد، بلکه رفتارها را با استفاده از یک تابع سازنده تعریف می‌کند و سپس با استفاده از نمونه اولیه از آن استفاده مجدد می‌کند.

فریم ورک‌های جاوا اسکریپت  

فریمورک‌های جاوا اسکریپت، مانند اکثر فریم ورک‌های دیگر، قوانین و دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌کنند. با استفاده از این قوانین و دستورالعمل‌ها، هر توسعه‌دهنده‌ای می‌تواند برنامه‌های پیچیده را سریع‌تر و کارآمدتر از زمانی که تصمیم به ساخت از ابتدا داشته باشد، بسازد. قوانین و دستورالعمل‌ها به شکل دهی و سازماندهی وب سایت یا برنامه وب شما نیز کمک می‌کند.

۱.Angular JS

sf2 - جاوا اسکریپت چیست؛ ۴ فریم ورک محبوب آن

Angular یکی از قدرتمندترین و کارآمدترین فریم ورک‌های جاوا اسکریپت است که یک فریم ورک منبع باز است که برای توسعه یک برنامه تک صفحه ای (SPA) استفاده می‌شود. HTML را در برنامه گسترش می‌دهد و ویژگی‌ها را برای انجام اتصال داده‌ها تفسیر می‌کند.

امکانات

برنامه‌های وب پیشرو: دارای قابلیت‌های پلتفرم وب مدرن برای ارائه تجربیات برنامه‌مانند که با کارایی بالا، آفلاین و نصب بدون مرحله هستند.

دسکتاپ: برنامه‌های نصب شده روی دسکتاپ در سراسر مک، ویندوز و لینوکس را می‌توان با استفاده از همان روش‌های Angular مانند وب به علاوه امکان دسترسی به API‌های بومی‌سیستم عامل ایجاد کرد.

تولید کد: Angular قالب‌ها را به کدی تبدیل می‌کند که برای ماشین‌های مجازی جاوا اسکریپت بسیار بهینه‌سازی شده‌اند و مزایای کد دست‌نویس را ارائه می‌دهد.

تقسیم کد: با کامپوننت روتر جدید، برنامه‌های زاویه ای به سرعت بارگیری می‌شوند و تقسیم خودکار کد را ارائه می‌دهند.

الگوها: نماهای رابط کاربری را با نحو قالب ساده و قدرتمند ایجاد کنید.

Angular CLI: ابزارهای خط فرمان به شما این امکان را می‌دهند که ساخت سریع را شروع کنید، مؤلفه‌ها و آزمایش‌ها را اضافه کنید و سپس فوراً مستقر شوید.

۲.React

فریم ورک React که توسط فیسبوک ایجاد شد، خیلی سریع محبوبیت پیدا کرد. برای توسعه و راه اندازی رابط کاربری پویا صفحات وب با ترافیک ورودی بالا استفاده می‌شود. از یک DOM مجازی استفاده می‌کند و از این رو، ادغام با هر برنامه ای ساده تر است.

امکانات:

Declarative: رابط کاربری تعاملی و پویا را برای وب سایت‌ها و برنامه‌های موبایل ایجاد می‌کند. نماهای اعلامی‌کد را قابل خواندن و اشکال زدایی آسان می‌کند.

Virtual DOM: برای هر شیء DOM، یک «شیء DOM مجازی» مربوطه وجود دارد. این یک کپی مجازی از DOM اصلی ایجاد می‌کند و نمایشی از یک شی DOM است.

مدیریت رویداد: React سیستم رویداد مدل شیء W3C کاملاً سازگار خود را ایجاد کرده است. همچنین یک رابط بین مرورگر را برای یک رویداد بومی‌فراهم می‌کند.

JSX: JSX یک نحو نشانه گذاری است که شباهت زیادی به HTML دارد. JSX با ایجاد سینتکس تقریباً مشابه با HTML تزریق شده به صفحه وب، نوشتن اجزای React را آسان‌تر می‌کند.

عملکرد: React از اتصال یک طرفه داده با معماری برنامه ای به نام Flux controls استفاده می‌کند. ReactJS به به روز رسانی View برای کاربر با Flux کمک می‌کند تا گردش کار برنامه را کنترل کند.

React Native: React Native یک رندر سفارشی برای React است. از کامپوننت‌های بومی‌به جای کامپوننت‌های وب مانند React به عنوان بلوک‌های سازنده استفاده می‌کند.

۳.Vue.Js

اگرچه این چارچوب جاوا اسکریپت در سال 2016 توسعه یافته است، اما قبلاً راه خود را به بازار باز کرده است و ارزش خود را با ارائه ویژگی‌های متعدد ثابت کرده است. حالت ادغام دوگانه آن یکی از جذاب ترین ویژگی‌ها برای ایجاد یک SPA سطح بالا است. این یک پلت فرم قابل اعتماد برای توسعه بین پلتفرمی‌است.

امکانات

DOM مجازی: Vue.js از یک DOM مجازی، شبیه سازی عنصر DOM اصلی استفاده می‌کند.

Data Binding: این ویژگی دستکاری یا تخصیص مقادیر به ویژگی‌های HTML را تسهیل می‌کند.

CSS Transitions and Animations:  Vue چندین روش برای اعمال یک انتقال به عناصر HTML در صورت افزودن، به روز رسانی یا حذف از DOM دارد.

الگو: Vue قالب‌های مبتنی بر HTML را ارائه می‌کند که DOM را با داده‌های نمونه Vue.js پیوند می‌دهد. قالب‌ها در توابع Virtual DOM Render کامپایل می‌شوند.

پیچیدگی: Vue.js از نظر API و طراحی ساده تر است. یک توسعه دهنده وب می‌تواند برنامه‌های کاربردی ساده را در یک روز بسازد.

۴.Ember

Ember.js در سال 2015 وارد بازار شد و از آن زمان به بعد با حوزه کاربرد وسیع خود محبوبیت زیادی کسب کرده است. ویژگی‌های Ember.js از اتصال دو طرفه داده پشتیبانی می‌کند و این باعث می‌شود که یک پلتفرم قابل اعتماد برای مدیریت رابط‌های کاربری پیچیده باشد. وب سایت‌های محبوب مانند LinkedIn، Netflix و Nordstrom از Ember.js برای وب سایت‌های خود استفاده می‌کنند.

امکانات:

سهولت استفاده: برنامه‌های کاربردی وب قابل استفاده ایجاد کنید که نگهداری آنها آسان باشد.

ویژگی‌های HTML و CSS:  HTML و CSS مدل توسعه را در هسته ارائه می‌دهد.

Instance Initializers: Ember نمونه اولیه را برای کلاس‌ها فراهم می‌کند

مسیرها: Ember.js مسیرهایی را ارائه می‌دهد که ویژگی‌های اصلی مورد استفاده برای مدیریت URL هستند.

اشکال زدایی: Ember.js دارای ابزار Ember Inspector برای اشکال زدایی برنامه‌های Ember است.

Templating: Ember.js از الگوهایی استفاده می‌کند که در صورت تغییر محتوای برنامه‌ها به به روز رسانی خودکار مدل کمک می‌کند.

کلام آخر

جاوا اسکریپت اغلب در کنار HTML و CSS برای افزودن تعامل به وب سایت‌ها استفاده می‌شود. در برخی موارد، جاوا اسکریپت ممکن است از کتابخانه‌های شخص ثالث استفاده کند تا عملکردهای پیشرفته ای را بدون نیاز به کدنویسی هر بار از ابتدا توسط توسعه دهنده ارائه کند.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کند تا بفهمید جاوا اسکریپت چیست و عملکرد آن در وب سایت‌ها و برنامه‌ها چیست. اگر می‌خواهید کدنویسی جاوا اسکریپت را یاد بگیرید، و یا اگر سوال یا پیشنهادی دارید، در صورت تمایل میتوانید با متخصصین وب رمز تماس حاصل نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)