6 ارديبهشت 1403
0 ۷۱ 5

پس زخم‌هایمان چه؟ بررسی حقوقی با وکیل

ادمین

1 1 - پس زخم‌هایمان چه؟ بررسی حقوقی با وکیل

در حقوق اسلامی، دیه یکی از انواع جزای اصلی است که بر اساس آن، فردی که با ارتکاب یک عمل غیرقانونی، به دیگری صدمه جسمانی وارد کرده است، موظف است مقدار معینی از وجه نقدی را به فرد آسیب دیده پرداخت کند.

این اقدام برای جبران خسارت و صدمات فیزیکی به فرد آسیب دیده صورت می‌گیرد و در صورتی که اجرای مجازات قصاص (مانند قتل عمد) امکان‌پذیر نباشد، حکم به پرداخت دیه صادر می‌شود.

در این مقاله، به بررسی موضوع دیه بخیه (جبران صدمات جسمانی) و نرخ آن در سال ۱۴۰۳ در ماه‌های حرام و غیرحرام پرداخته می‌شود.

در بخش اول، روش تعیین مقدار دیه بخیه شرح داده می‌شود، که معمولا بر اساس نوع و شدت صدمات، مقدار دیه تعیین می‌شود. در بخش دوم، مقدار دیه بخیه جراحات در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که نرخ دیه در ماه‌های حرام برابر با ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های غیرحرام برابر با ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است. اطلاعات دقیق‌تر درباره نرخ دیه هر بخیه چقدر است در سال جاری در ادامه مقاله ارائه خواهد شد.

انواع دیه و بخیه

در آیین حقوقی اسلامی، دیه به عنوان جبران خسارات و آسیب‌های جسمانی به فرد آسیب دیده، تعیین می‌شود. در سال ۱۴۰۳، مقادیر دیه برای انواع آسیب‌های مختلف در نواحی مختلف بدن به شرح زیر تعیین شده است:

کبودی صورت:

  • درصد دیه کامل: سه هزارم
  • مبلغ دیه: ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

سرخی و سیاهی صورت:

  • درصد دیه کامل: شش هزارم
  • مبلغ دیه: ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

شکستگی بینی که قابل اصلاح باشد:

  • درصد دیه کامل: یک دهم
  • مبلغ دیه: ۱۲۰ میلیون تومان

جراحت روی سر یا صورت بدون خونریزی:

  • درصد دیه کامل: یک درصد
  • مبلغ دیه: ۱۲ میلیون تومان

در تعیین مقدار دیه، عواملی از قبیل نوع آسیب، شدت صدمه، و قابلیت بهبودی در نظر گرفته می‌شود. این مقادیر برای سال ۱۴۰۳ مصوب شده و ممکن است در سال‌های بعد تغییر کنند.

دیه اعضای متنوع بدن

در زمینه‌ی پرداخت دیه برای آسیب‌ها و جراحات در مناطق مختلف سر و صورت، تعیین مقادیر دیه بر اساس نوع و شدت صدمات جسمی انجام می‌پذیرد. در سال ۱۴۰۳، مقادیر دیه برای برخی از آسیب‌ها به شرح زیر تعیین شده است:

جراحت و خونریزی بینی:

  • درصد دیه کامل: دو درصد
  • مبلغ دیه: ۲۴ میلیون تومان

سرخ شدن صورت:

  • درصد دیه کامل: یک و نیم هزارم
  • مبلغ دیه: ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان

پارگی یک لاله گوش:

  • درصد دیه کامل: یک ششم
  • مبلغ دیه: ۲۰۰ میلیون تومان

در تعیین مقادیر دیه، ارزیابی دقیق آسیب‌ها و مشاهده نیازهای پزشکی و بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس، مقادیر دیه ممکن است در موارد خاص و با توجه به شرایط فردی تنظیم و تعیین گردد.

 

2 1 - پس زخم‌هایمان چه؟ بررسی حقوقی با وکیل

آسیب‌های دست

آسیب‌هایی که به دست وارد می‌شود و نیاز به جراحی دارند، نیز بسته به شرایط مختلف، متفاوت است. عواملی همچون موقعیت و جدا بودن انگشتان، توانایی حرکت و کارایی دست، و میزان مهارت پزشک در جراحی، از جمله عوامل مؤثر در تعیین مقدار دیه برای آسیب‌های دست هستند.

برای مثال، اگر یک شخص دستی را از دست دهد یا صدمه‌ای جدی به آن وارد شود که به کارایی و توانایی او در انجام وظایف روزمره تأثیر بگذارد، میزان دیه برای آسیب‌های دست به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

دیه آسیب به صورت

بخیه‌هایی که بر روی صورت انجام می‌شود، به دلیل حساسیت و تاثیر بصری آن، ممکن است نیاز به رعایت استانداردهای خاصی داشته باشند. عواملی مانند محل و اندازه زخم، احتمال ایجاد اثر دائمی بر روی ظاهر صورت و هزینه‌های جراحی، در تعیین مقدار دیه هر بخیه برای آسیب‌های صورت تاثیرگذار است.

به طور کلی، تقسیم بندی دیه بخیه بر اساس موقعیت و اهمیت عضو آسیب دیده، اندازه و عمق زخم، و تأثیرات بالینی و بصری موجود بر آن، صورت می‌گیرد. این امور بسته به شرایط و حالت‌های مختلف متفاوت بوده و در تعیین مقدار دیه بخیه تاثیرگذار هستند.

با توجه به تفاوت‌های موجود در مقادیر دیه بخیه برای هر بخش از بدن و موقعیت و اهمیت آسیب دیده، مقادیر دیه بخیه ممکن است متفاوت باشند.

به‌ عنوان مثال، یک زخم کوچک در ناحیه‌ای حساس و قابل مشاهده از صورت ممکن است نیاز به مراقبت ویژه داشته باشد و اثرات بصری و جلوگیری از ایجاد زخم دائمی برای فرد بسیار اهمیت داشته باشد که این موضوع به تعیین مقدار دیه بخیه برای آسیب‌های صورت تأثیر می‌گذارد.

 

3 - پس زخم‌هایمان چه؟ بررسی حقوقی با وکیل

نحوه تعیین میزان دیه هر بخیه

میزان دیه بخیه و دیه زیبایی صورت بر اساس قانون مجازات اسلامی:

بهترین منبع برای درک دقیق میزان دیه بخیه و دیه زیبایی صورت، مراجعه به قانون مجازات اسلامی است که اصلی‌ترین منبع حقوق کیفری در کشور ما می‌باشد.

در این قانون، می‌توان به مبحث دیات مراجعه کرد و ماده ۷۰۹ این قانون به طور خاص می‌تواند پاسخ سوالات درباره میزان دیه هر بخیه فراهم کند.

تقسیم بندی جراحت‌های سر و صورت:

طبق ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، جراحت‌های سر و صورت به ۹ گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از: دامیه، متلاحمه، سمحاق، موضحه، هاشمه منقله، مأمومه و دامغه. این تقسیم بندی مبتنی بر خصوصیات جراحت و عمق آنها است که مشخص می‌کند که هر یک از این گروه‌ها به چه نحوی باید تحت دیدگاه قانون قرار گیرند.

معیار تعیین میزان دیه:

معیار تعیین میزان دیه هر بخیه و دیه زیبایی صورت در این قانون، عمق جراحت است و نه سایز و اندازه آن. این معیار در تبصره ۲ ماده ۷۰۹ نیز به صراحت ذکر شده است که مشخص می‌کند: “معیار دیه در جراحت‌های مذکور، عمق جراحت است و طول و عرض آن، تاثیری در میزان دیه ندارد.”

بنابراین، برای درک دقیق میزان دیه بخیه و دیه زیبایی صورت، لازم است به تفصیلات قانون مجازات اسلامی و تبصره‌های آن مراجعه کرد و با دقت نکات ذکر شده را مورد بررسی قرار داد.

مراحل دریافت دیه بخیه

مراحل دریافت دیه بخیه:

  1. ثبت شکایت: ابتدا باید شکایت خود را به نزدیک‌ترین دادگاه یا پلیس اعلام کنید و مورد خسارت خود را گزارش دهید. این مرحله اولیه برای ثبت حادثه و شروع فرایند حقوقی ضروری است.
  2. تشکیل پرونده: پس از ثبت شکایت، پرونده‌ای برای شما تشکیل می‌شود که در آن جزئیات مربوط به حادثه و خسارت، اطلاعات شما، و سایر اطلاعات مربوطه ثبت می‌شود. این پرونده به عنوان مستندی حیاتی برای ادامه فرآیند حقوقی و تنظیم فوری دادخواست شما استفاده می‌شود.
  3. مراجعه به دادگاه: بر اساس قوانین مربوطه، شما ممکن است به دادگاه مراجعه کرده و در جلسات دادگاه شرکت کنید تا ادعای خود را ثابت کنید. در این مرحله، شما و وکیل یا نماینده و مشاوره حقوقی شما به طور فعال در جلسات دادگاه شرکت می‌کنید.
  4. تعیین میزان دیه: در صورت تایید ادعای شما توسط دادگاه، میزان دیه برای شما تعیین می‌شود. این میزان معمولا بر اساس میزان خسارت وارده به شما و سایر عواملی مانند درآمد، سن، وضعیت خانوادگی و … تعیین می‌شود. دادگاه با بررسی مستندات و شواهد ارائه شده، میزان دیه را به عنوان تعویض مالی برای خسارت معین می‌کند.
  5. پرداخت دیه: در نهایت، بعد از تعیین میزان دیه، شرکت بیمه یا طرف متهم به شما مبلغ مربوطه را پرداخت می‌کند. این پرداخت به عنوان جبران خسارت و تعویض مالی برای آسیب‌های وارده به شما انجام می‌شود و به پایان فرآیند حقوقی شما می‌پردازد.
5/5 - (1 امتیاز)
ادمین مدیر

سلام خدمت شما، در خدمتتون هستم

ثبت نظر جدید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند

لیست نظرات

محصول مورد نظر با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.